Peter Van de Vreken

Hallo,

Ik ben Peter Van de Vreken, oprichter van PsyDelwin. Van jongs af aan had ik al interesse in de menselijke geest. Toch is het pas na mijn studies van orthopedagogie en een aantal jaren werkervaring later dat ik besloten had om opnieuw de schoolbanken op te zoeken. In 2015 studeerde ik af als master in de psychologie aan de katholieke universiteit van Leuven.

Als opvoeder/begeleider ben ik in eerst contact gekomen met personen met een handicap, personen met een ontwikkelingsstoornis en kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand. Het is dankzij deze contacten dat ik een zwak heb voor het begeleiden van mensen met een ontwikkelingsstoornis.

Aanvullend kan ik over mezelf vertellen dat ik graag tuinier volgens mijn eigen interpretatie van permacultuur. Als het even kan ga ik graag joggen in het natuurgebied: Rosdel. En tot slot kan ik meegeven dat ik een fervente voorstander ben van cliëntparticipatie (door middel van feedback).

Werkervaring

Naast mijn ervaring als opvoeder was ik werkzaam als psycholoog in het buitengewoon basisonderwijs voor kinderen met een taal-ontwikkelingsstoornis en voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. Verder ben ik als vrijwillig psycholoog verbonden aan een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg VBO te Tienen binnen het kinder- en jongerenteam voor een aantal begeleidingen.

Therapie opleiding en erkenning

Om goede zorg te kunnen bieden aan mijn cliënten, ben ik in 2017 begonnen aan een vierjarige therapie opleiding voor kinderen en jongeren. Met name de ‘Integratieve opleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie’ aan de universiteit van Antwerpen.

Mijn erkenningsnummer is 821115096 en hieronder kunnen jullie het e-logo vinden van de psychologencommissie.